Marc Lievens
Osteopaat D.O.

Marc behaalde zijn licentiaatsdiploma in de Motorische Revalidatie en Kinesitherapie aan de KUL in 1999 en deed nadien nog een specialisatiejaar Sportkinesitherapie.

Na 1,5 jaar werken op de dienst Orthopedie van het UZ Leuven als kinesitherapeut, groeide zijn interesse voor osteopathie en begon hij dan ook zijn opleiding Osteopathie aan het Flanders International College of Osteopathy (FICO), waar hij in 2008 afstudeerde.

In 2002 is hij als zelfstandig kinesitherapeut beginnen werken in een grote (sport)kinepraktijk in Antwerpen. Daar kwam hij in contact met verschillende pathologieën. Al snel kon hij samenwerken met verschillende sportclubs en federaties: Racing Basket Antwerpen (nu Antwerp Giants), de Topsportschool Antwerpen, het nationale team baseball, het VTV (nu Tennis Vlaanderen), het Fed Cup team,…

In al die jaren groeide zijn interesse voor de rugpathologie en dan meer specifiek voor de juiste behandeling ervan.

In 2009 startte hij dan ook zijn eigen osteopathiepraktijk op in Berchem (Antwerpen). Hier kwam en komt hij in contact met patiënten van alle leeftijden en met verschillende pathologieën, waarbij opvallend vaak rug- en nekklachten centraal staan. Verder bleef hij samenwerken met Antwerp Giants, Tennis Vlaanderen, het Fed Cup team en werd ook Yanina Wickmayer door hem opgevolgd.

Op 1 december 2014 opende Marc zijn groepspraktijk - SPINA te Berchem waar hij samen met andere collega’s en disciplines de krachten bundelt om de patiënt de best mogelijke behandeling te geven.

Als osteopaat richt hij zich vooral op de behandeling en aanpak van rug- en nekklachten. Hij komt hierbij vaak tot de conclusie dat een totaalaanpak en goede begeleiding vanuit verschillende disciplines noodzakelijk is. De groepspraktijk kan deze totaalaanpak op maat van de patiënt bieden en dit steeds in lijn met het voorschrift van de behandelende arts.

Als Osteopaat D.O. is hij aangesloten bij de Professionele Osteopaten en dus erkend door de mutualiteiten. Hierdoor kan u genieten van een zekere terugbetaling van een aantal behandelingen.

03/291.09.90
marc@spina-antwerpen.be