Lara Moonen
Kinesitherapie

Lara voltooide twee afstudeerrichtingen in de master revalidatiewetenschappen en kinesitherapie aan de KU Leuven. In 2016 behaalde ze een master inwendige aandoeningen (hart- en longrevalidatie) om er in 2017 een master musculoskeletale aandoeningen, optie sport (algemene kinesitherapie en sportrevalidatie) aan toe te voegen.

Reeds sinds 2015 is ze actief in de sportkinesitherapie. Als kinesist van het eredivisie ijshockeyteam Antwerp Phantoms kon ze al heel wat interessante ervaring ‘on the field’ opdoen. Daarnaast heeft ze ook een brede interesse in verscheidene andere team- en duursporten. Naast de trainigsprincipes heeft ze vooral aandacht voor de veelvoorkomende blessures en – belangrijker nog - de revalidatie en preventie daarvan.

Regelmatig en correct bewegen zijn essentieel voor genezing en preventie, alsook voor betere sportprestaties en een goede algemene gezondheid. Dit staat dan ook centraal in de therapie die Lara aanbiedt:
Waar nodig werkt ze initieel hands-on om de acute symptomen te verminderen. Door middel van mobilisatie, massage, stretching en andere technieken tracht ze in een eerste fase de ergste pijn te verhelpen. Zodra de symptomen het toelaten wordt er geleidelijk overgegaan op oefentherapie. Dit om op de oorzaak te werken, imbalansen weg te werken en de algemene capaciteit van het lichaam te verhogen.

Bij deze oefentherapie stelt ze steeds een plan op maat van de patiënt op, zodat iedereen -ongeacht leeftijd, aandoening en fitheid – op een veilige manier kan revalideren.

03/291.09.90
lara@spina-antwerpen.be