Kinesitherapie

"Bewegen als behandeling"

Kinesitherapie betekent letterlijk “verzorging of behandeling door beweging”. Een behandelreeks start steeds met een vraaggesprek. Dit wordt gevolgd door een klinisch onderzoek. Op deze manier kunnen we de gepaste doelstellingen vastleggen en een behandelplan opstellen. Vervolgens wordt gestart met de behandeling. Naast manuele technieken (massage, mobilisatie, fricties, stretching,…), speelt actieve oefentherapie een grote rol. Deze actieve oefentherapie wordt steeds goed begeleid en progressief opgebouwd. Het is de bedoeling dat deze actieve oefeningen worden geïntegreerd in het dagelijks leven. Ook een thuisoefenprogramma zal aangeleerd en meegegeven worden.

Voor volgende klachten kan u terecht bij de kinesitherapeut:

lumbalgie, cervicalgie, spier- en peesproblemen (spierscheur, peesontstekingen, tenniselleboog,…), gewrichtsproblemen (artrose, frozen shoulder, verstuikingen,…), sportletsels, revalidatie na operatie of trauma. Er kan ook (sportspecifiek) preventief gewerkt worden om tekorten weg te werken en zo letsels te voorkomen.

De Behandeling:

Een kinesitherapie behandeling duurt minimum 30 minuten. Lara is geconventioneerd en volgt de tarieven van het RIZIV. De tarieven en terugbetaling kan u opvragen bij uw ziekenfonds


Lara Moonen